Tavsiye

Size tavsiyeler vermeye kalkışmak istemem, hiç huyum değildir ama 'güvenmeyin', birisi birisine neden güvensin ki hem. Çok ayıp, çok kırıcı. Güvenmek nedir ki, küfür gibi.
Halbuki karakterimin bir numaralı özelliğidir güvenilir olmak. Bu cümleyi yazarken gözüme "güvendik" adında bir tercüme bürosu takılıyor. Acaba kime demek istemiş?
Tercüme hatası vardır, eminim. Görmek istemediklerimi mi gösteriyor hayat bana, yoksa bilinçaltıma işle(n)miş özgüvensizliğin bir oyunu mu bu? Algıda seçicilik ?
Size tavsiyeler vermeye kalkışmak istemem, hiç huyum değildir ama 'düşünmeyin',
baya sinirleniyorsunuz ve sinir her istenmeyen düşünceleri birlikte getiriyor. Kısır bir döngü anlayacağınız, sonucuna ulaşamayacağımız olan.
"Ben"le aram bu aralar ceyran yapması için açılmış pencereler gibi. Demek istediğim, zorla olmuyor. Hava durumu elvermiyorsa istediğin kadar pencere aç, bir işe yaramıyor. İşin kısası, limoniyiz.
"Ben" anladıysa, ben anladım, siz de anlayın işte.
Söz vermeye kalkışanlar da var bu aralar çevremde, dokunmadan huzur bulamayanlar,
öpüşmeden cinselliğe girişenler, kadrosuz eleman olup vasıfsız gibi oradan oraya koşuşturanlar
-bu arkadaşlara tavsiyem; "düşünmeyin" -, yalnızlıklarına dayanamayıp aşık olduğunu sananlar
-bu arkadaşlara tavsiyem; "güvenmeyin" -, günün her saatinde çalışmak zorunda olduğunu hissedenler
-sizler hayatı unutuyorsunuz, unutmayın -, annesini kaybedenler ki bu insanlar annelerini keşke lunaparkta kaybetmiş olsalar ve ne komiktir ki binbir türlü yalanlarla binbir türlü olayları atlatan hocalar.
Yani hayatımızın sahneleri dönme dolabın zirvesinde öpüşmeye benzemiyor. Günün yorgunluğunu atmak için tekneyle açılmaya da benzemiyor. Bu kadar pembe değil yaşananlar.
Beyaz dış cepheli, mavi panjurlu penceresi olup birbirini takip eden sade yazlık evler gibi de değil, içinde huzuru barındıran.
Kolay gelir veya gelmez, yaptıklarınızdan ve dediklerinizden pişman olmayın yeter.
Çünkü, pişmanlık düşündürür ve düşünürseniz neler olabileceğini tahmin edebilirsiniz.
Size tavsiyeler vermeye kalkışmak istemem, hiç huyum değildir.
Gerçekten...

Flaws

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...